Gyerekcipő

Saját fotó
1114 Budapest Eszék utca 13-15
Megszeretném osztani mindenkivel élményeimet a gyerekcipőkről, úgy mint, Textil és bőr konfekciós mérnök valamint a Csibecipő kft. ügyvezetője, és nem utolsó sorban mint gyakorló anyuka.

2012. november 2., péntek

Mitől vízhatlan egy csizma illetve egy bakancs?



        Nagyon fontos, hogy a hideg beálltával ne fázzon a gyerekek lába. Egy jó téli cipő amellett, hogy meleg nem árt ha vízhatlan is, ami azt jelenti, hogy hóban illetve esőben sem lesz vizes a gyerkőc lába.

      


          Vízhatlan más szóval Top Dry Tex azt jelenti, hogy a bakancs illetve a csizma egy olyan víz át nem eresztő réteggel van ellátva, ami megakadályozza, hogy a gyerek lába vizes legyen, de mind emellett biztosítja a láb levegőzését is, ezzel is növelve a gyerekláb komfort érzetét.
          A Vízhatlan illetve Top Dry Tex réteggel ellátott cipők más technológiával készülnek, mint a hagyományos lábbelik. Ezeken a bakancsokon illetve csizmákon nincs külső varrás, a felső rész rögzítése a talphoz más, magasabb technológiával történik. Fontos, hogy a cipzár illetve a bakancs nyelvrésze úgy legyen megoldva, hogy a hó és a víz ne tudjon bejutni a cipő belsejébe. Nagyon sokszor a gyereklába, attól lesz vizes, hogy a cipő a varrás mentén, vagy éppen a cipzárnál ázik be, mert beszivárog az eső illetve a hó.

          Szamos Kölyök supinált bakancsok VÍZHATLAN azaz TOP DRY TEX réteggel vannak ellátva. A nyelv résznél sem tud beszivárogni a hó illetve az eső. Bélésük meleg szőrme.


         Szamos Kölyök bakancsok 31-38 méretben illetve 31-35 méretben kaphatók. Mind a két modell vízhatlan.


Fekete és barna magas szárú Szamos Kölyök csizma VÍZHATLAN  azaz TOP DRY TEX réteggel ellátott, a felső rész rögzítése a talphoz nem varrással történt.
A cipzárnál sem tud beszivárogni a hó illetve eső. A bélésük meleg szőrme. A felső részen látható varrások díszvarrások, nedvesség nem tud beszivárogni, mert alatta ott van a VÍZHATLAN azaz TOP DRY TEX bélés.


       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése